Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Μοχιανοί ποιητές

...Ας 'βλογήσουμε και λίγο τα γένια μας, με την συμβολή του λογοτέχνη και αρθρογράφου Κωστή Παπουτσάκη, έτσι όπως αναφέρει και περιγράφει τους Μοχιανούς ποιητές με την ματιά του δεινού επίσης λογοτέχνη και καλιτέχνη Γιώργη Φρουδαράκη στην εφημερίδα Πατρίς.....



Μοχιανοί ποιητές...

ΠΑΤΡΙΣ…10/3/2009

ΣΟΒΑΡΑ ΚΙ ΑΣΤΕΙΑ


Του Κ. Παπουτσάκη

Στο Μοχό, επειδή τρώμε πολλά ...κουκιά, φαίνεται πως μετουσιώνονται σε... πνεύμα! Δεν εξηγείται αλλιώς, που βγαίνουνε τόσοι πολλοί διανοούμενοι, στοχαστές και ποιητές, όπως ο Ηρακλής Βουλγαράκης στην ποίηση με πανελλήνιες βραβεύσεις, ο Γιάννης Διαμαντάκης, ο Γεώργιος Φρουδαράκης και άλλοι.
Σήμερα έχω τη χαρά, να σας παρουσιάσω το βιβλίο του Γιάννη Διαμαντάκη, με τίτλο: “ΘΥΕΛΛΟΠΟΡΟΣ”.
...Άλλο να κάνεις ποίηση από μεράκι, ανάγκη, διαφυγή, ευαισθησία που ωθεί στην απογείωση, κι άλλο από ¨ΚΟΧΛΑΣΜΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ”...
Ο Γιάννης Διαμαντάκης, βγάζει σε κάθε του φράση ένα “ΓΙΑΤΙ;”, ενίοτε και μια “ΘΕΜΙΤΗ ΟΡΓΗ”, αφού ο τελεολογικός του κόσμος, προσκρούει κατά τρόπο οδυνηρό στη νάρκωση της Συλλογικής Συνείδησης.
Ξερνά κάτω από τις ανάλογες ναυτίες και καταγράφει ευλαβικά, πονετικά, τις γενεσιουργές αιτίες, προσπαθώντας να προτείνει διεξόδους. Εν κατακλείδι, είναι ένας “ΠΑΣΧΩΝ ΠΟΙΗΤΗΣ” και “ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ”.
Τα δυο τούτα μεγέθη, συγκρούονται στην ανήσυχη ψυχή του και παράγουν την λάβα που ζωγραφίζει το “Γιατί;” που λέγαμε... Ο Καρυωτάκης και ο Καζαντζάκης σε μια περίεργη σύνθεση στην ποιητική τους αγωνία, αφήνουν το στίγμα τους στον αναγνώστη ανάγλυφα.
Από τις ποιητικές του ακροβασίες, αισθάνεσαι να οδηγείσαι σε πιο ανθρώπινες ατραπούς, νιώθοντας παράλληλα αναταράξεις στη συνείδηση. Είναι μια πορεία σε απόκρημνες βουνοκορφές που σε κάνει να “μυρίζεις” τα αρώματα του προσδοκώμενου κάμπου. Όπου “κάμπος” εστί το όραμα!..
Ο σκοπός της πορείας που μυρίζει ιδρώτα εκλεκτής Αγωνίας!...

Πηγή.http://www.patris.gr/articles/

diamantakis johny Poems



οι Ποιητικές Συλλογές....των Σκεπτοπονημάτων μου.....

''Ζήτημα Ζωής και Θανάτου''....Αθήνα Σεπτέμβρης 1987


''Σαμψων ο Έλλην''..Βιογραφία του Αγωνιστή-Παλαιστή.. Γιάννη Κεσκιλίδη...Αθήνα..1994

''Σκλάβες Ψυχές''...Αθήνα..  Γενάρης..1989

''Αναστορήματα''...Αθήνα ..Απρίλης 1989

''Μιά Κρύπτη''...Αθήνα..Γενάρης 1989

''ΚοσμοΑμαρτήματα''...Αθήνα Δεκέμβρης 1987

''Ανάστα Καρδιά''...Αθήνα..Απρίλης 1987

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...